menu

De Zonnejaargroep droeg tussen 1990 en 2002 de gedachten van de Vereniging voor Vrije Opvoedkunst door via intensieve cursussen over het vieren van de jaarfeesten.

Vanaf 1980 verzorgt ze studiedagen voor ieder die zoekt naar achter­gronden en nieuwe ideeën om zelf de feesten vorm te geven. De inhoud voor deze dagen –bijeengebracht uit christelijke traditie, volksgebruiken en antroposofie– werd in jaarfeestenboekjes vastgelegd.

De inhoud van deze boekjes is door AntroVista gepubliceerd in deze website. U heeft met deze site weliswaar geen mooi boekje in handen, maar wel kunt u kris-kras door de inhoud van alle boekjes bladeren. U kunt navigeren via het menu of door het ingeven van zoekwoorden.

De Zonnejaargroep bestaat uit:

De omslagen van de jaarfeestenboekjes (ook in deze site te zien), zijn ontworpen en getekend door Christja Mees.

Nieuwe uitgaven van de boekjes

zjaar

Uitgeverij Nearchus heeft de hele serie herzien en in aantrekkelijke meerkleurendruk opnieuw uitgegeven. Ze zijn te bestellen bij iedere boekhandel en online o.a. verkrijgbaar bij ABC Kinderboeken.

Onderstaande deeltjes zijn verschenen:

Klik de titels voor meer info.

Zolang de voorraad strekt zijn er bij boekhandel Phoenix in Zeist nog enkele boekjes van de oorspronkelijke uitgave te verkrijgen.

© Het Zonnejaar 1980 - 2024